Mediaspelare

Letar du efter billiga produkter online inom kategorin mediaspelare? Vi jämför pris på alla populära produkter från alla stora e-handlare i Sverige. Det gör att du både spar pengar och tid.

Mediaspelare

En mediaspelare är den nyaste uppspelningsenheten på marknaden och en produkt av det förändrade digitala formatet. Förut behövde man ha en fysisk disk eller kassett där man sparat sina filmer och videos analogt för att kunna spela upp dem när man vill. Eftersom nästan alla former av media idag distribueras digitalt använder man istället en digital enhet uppkopplad direkt mot TV:n. Mediaspelarna är kompatibla med flera olika filformat och kan användas för att spela upp både ljud, film och bild. MP3, DivX, Ogg, XviD och MPEG-4 är vanliga format som fungerar att spela med hjälp av en mediaspelare av någon sort.
Man gör skillnad på en mjukvaruspelare och en hårdvaruspelare, där mjukvaruspelarna är de vanliga programmen för ljud-, bild-, och videouppspelning som är installerade på din dator. Programmen ser lite olika ut beroende på vilket operativsystem du använder. De fysiska hårdvaruspelarna ser ut som små lådor och används framför allt tillsammans med din TV. Köper du en med större minne kan du spara och förvara alla dina filmer, bilder och din musik på ett och samma ställe, alltid tillgängligt. I de flesta mediaspelare hittar du också kända streamingplattformar som Netflix och Youtube etc, och enheten är alltid uppkopplad till ditt wifi. Du kan både ladda hem filer från mediaspelarens mjukvara, streama live eller föra över filer från din dator eller smartphone och sedan spela upp dem. En mediaspelare är mycket behändig och lätt att använda samtidigt som du kan flytta omkring den enkelt.